Matematik

Omdrejningslegeme om y=1

09. maj 2009 af eel (Slettet)

jeg skal udregne rumfanget af et omdrejningslegeme roteret om linjen y=1. gør det nogen forskel i formel eller lign?

jeg tænker at rumfanget jo må være det samme, da det eneste er sket er en fosrkydning i koordinatsystemet, men er det noget man skal tage højde for i en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Du skal tage hensyn til det. Du kan foretage en lineær transformation t=y-1, hvilket vil føre det tilbage til den normale formel.


Svar #2
09. maj 2009 af eel (Slettet)

Hm... det har jeg godt nok aldrig hørt om :I

'Rykker' jeg min linje ned på førsteaksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af peter lind

Undskyld. Der skulle stå t=x-1. Nej du rykker din kurve "1" til venstre så du kommer tilbage til den normale formel. Det ses bedst på en figur. Lav en graf for din funktion, dels som den ser ud inden flytningen dels efter.


Svar #4
09. maj 2009 af eel (Slettet)

okay.. tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Transformationer er vist ikke pensum. Omdrejningslegemet om linjen y = 1 får ved π*∫ (f(x) - 1)2 dx


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme om y=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.