Matematik

matematik - renter

09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

Mangler én opgave i min aflevering, som lyder:

Dorte satte penge i banken for 10 år siden. Banken har i hele perioden givet 3.6% p.a. i rente. Hvor mange penge satte hun ind, når hun i dag kan hæve 7833.60 kr?

håber nogen kan hjælpe :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Du skal bruge samme formel, som nævnt i din anden tråd om rente. Her er det blot A, der er den ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af mathon

Ko = K10*1,036-10


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af Isomorphician

Indsæt de oplysninger du får i opgaven i:

An = A0(1 + r)n

Da får du:

7833,60 = A0(1+0,036)10, hvor du isolerer A0


Svar #4
09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

tusind tak alle sammen, så blev jeg endelig færdig med min aflevering :) TAK!


Skriv et svar til: matematik - renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.