Matematik

reducering

09. maj 2009 af iblicious (Slettet)

jeg har et simpelt stykke kaldet (a+b)^2-2a(a+b)

Det skal reduceres. Er der en enkelt måde man kan reducere på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

du skal først åbne (a+b)^2 så den hedder: (a2+b2+2ab)

Den vil derefter hedde:

a2 + b2 + 2ab - (2a2+ 2ab) = a2 + b2 + 2ab - 2a2 - 2ab = udregn videre...


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af mathon

(a+b)(a+b)-2a(a+b)        den fælles faktor sættes uden for parentes

(a+b)(a+b-2a) = (b+a)(b-a) = b2 - a    når der er kommuteret


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.