Matematik

..

09. maj 2009 af cocoo (Slettet)

Mit selvvalgt projekt lyder sådan her. Rejsen til egypten. I mit projekt står der:

Hvad koster rejsen? Find priser til egypten (procentsammenligninger) Hvordan gøre jeg det?

Lav vurderinger i forhold til grupperabat og tidspunkter mv? Hvad vil det sige? Kan i hjælpe?

Penge på rejsen: Valuta: opstil funktionsforskrifter, der står at jeg skal lave tabeller og grafer

(lineære funktioner) Hvordan skal jeg lave det?

Priser for at hæve på visakort: Hvad vil det sige?

Kort målestoksforhold? Hva mener de? Hvad burde jeg gøre?

Befolkningstilvækst (eksponentialfunktion) Hvad bør jeg lave her ? Évt befolkningspyramide eller hvad???

Pyramiderne(geometri) rumfang og overflade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Du finder flere forskellige rejseburoer på nettet og deres priser.

eks ABtravel (fiktive priser)
       uge 28 til 4500 pr person pr uge:
       uge 39 til 3600 pr person pr uge: 
       Hvor mange procent er det dyrere at rejse i uge 28 (4500/3600) = 25%

Et andet rejseburo
      Uge 28 5500
      uge 39 3200
      Hvor mange procent er det dyrere at rejse med ABtravel i forhold til dette rejseburo i uge 39
      (3600/3200) 12,5 %
      Hvor mange procent er det dyrere i uge 28 i forhold til ABtravel (5500/4500) = 22,2%

Grupperabat
    for en person koster rejsen 2500
    for 11 personer koster rejsen 25000 dvs. 2272,72 kr/person (2500/2272,72) = besparelse på 10%

Kurs I flg. Nodea er kursen på EGP idag på 105,28 - dvs du skal betale 105,28 kr for 100 EGP + vekselgebyr. (30 kr)

Nu kan du lave en graf hvor x-aksen er EGP og y-aksen er danske kr
Forskriften:  EGP=1,0528 +30

Visa
Det koster typisk ca. 1 - 10 % at hæve på et visakort find selv på nettet hvad det koster i egypten

Målestok:
Find et kort over egypten. Nederst på kortet finder du ofte en målestok der viser at fx, 1 cm = 100 km  så er målstoksforholdet 1:10.000.000

Befolkningstilvækst:
Her vil jeg lave en ganske alm. graf.årstal på  x-aksen og antal personr på y-aksen.

Pyramiderne:
Rumfang: V=1/3*h*g
Overflade:http://www.praestkjaer.dk/dk/emner/geometri/detaljer/figur-beregninger.htm


Svar #2
09. maj 2009 af cocoo (Slettet)

Ejjjj hvor er du bare sød.. mange tak for hjælpen, jeg vender tilbage hvis det er :) mange mange tak


Svar #3
09. maj 2009 af cocoo (Slettet)

Hej mit selvvalgt matematik projekt: Jeg laver rejsen til egypten. Den pyramide jeg laver om.

Pyramidens mål
Siderne i pyramiden er hver 229 m lange. Pyramiden er 146 meter høj, men er sunket, eller rippet for sten, ca. 10 meter. Derfor vil jeg her regne med at den er 146 meter høj.
 

Hvordan skal jeg finde overflad en og rumfangen?


Svar #4
10. maj 2009 af cocoo (Slettet)

Målestok:
Find et kort over egypten. Nederst på kortet finder du ofte en målestok der viser at fx, 1 cm = 100 km så er målstoksforholdet 1:10.000.000 Skal jeg bare sætte egyptens kort. og ikke andet?

Hvordan skal jeg lave en graf. Er der en der kan hjælpe mig med at starte grafen for mig? Ved ikke rigtigt hvordan jeg skal begynde på det?

Befolkningstilvækst:
Her vil jeg lave en ganske alm. graf.årstal på x-aksen og antal personr på y-aksen.  Starte fra hvilke årstal? og mener du befolkningen i selve egypten?
 

Valuta

Nu kan du lave en graf hvor x-aksen er EGP og y-aksen er danske kr
Forskriften: EGP=1,0528 +30
ved ikke hvordan jeg skal stille det op? er det ind på excel.


Svar #5
10. maj 2009 af cocoo (Slettet)

www.praestkjaer.dk/dk/emner/geometri/detaljer/figur-beregninger

jeg har været ind på hjemmesiden. og der er pyramide og nogle tal kan jeg godt bruge de tal til mit projekt. men den pyramide jeg laver har jeg målene, som jeg har skrevet ind.


Svar #6
10. maj 2009 af cocoo (Slettet)

pyramiderne

Rumfang: V=1/3*h*g
• Overfladen er, som det kan ses af tegningen: grundfladen + 4 trekanter...
Altså: (L x B) + (2 (h x L) / 2) + (2 (h x B) / 2) = (L X B) + (L x h) + (B x h)
• Rumfang= 1/3H (L x B)
 

Og det endelig mål for kheops pyramiden er

Siderne i pyramiden er hver 229 m lange. Pyramiden er 146 meter høj, men er sunket, eller rippet for sten, ca. 10 meter. Derfor vil jeg her regne med at den er 146 meter høj.

Hvad for noget regne styk burde jeg lave


Skriv et svar til: ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.