Matematik

hjælp til forståelse af en opgave

09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Ved dyrkning af en bestemt bakterie optælles antallet af bakterier med jævne mellemrum igennem nogle timer. ved forsøgets start var der 15 baktierie, og det viser sig, at antallet af bakterier fordobles, hver gang der er gået 22 min.

Opstil en formel, der beskriver antal bakteire som funktion af antal minutter efter forsøgets starts.

Jeg tænker lidt på fordoblingskonstanten: T2=(log(2))/log(a)) og en eksponentiel funktion. Men kan bare ikke få det til at hænge sammen


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det er en eksponentialfunktion.

Efter 22 min. er der 30 bakterier, du kender altså to punkter (0,15) og (22,30).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af SarahHarding (Slettet)

du har jo allerede en masse punkter, dem kan du jo regne ud: 0;15  ,   1;30     , 2;60 osv... kan du så ikke bruge lommeregneren, lave reggeresion og så bruge fordoblingsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af Isomorphician

f(t) = 15*(21/22)t


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af Lærmatematik (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave men jeg forstår ikke helt (2:30) skal det ikke være (22,30) ?

Og når jeg har tastet det in i ti89 og reg. så får jeg en forskrift som er 15*1,032 /\x er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af Isomorphician

#4: f(x) = 15*1,032x er korrekt.


Skriv et svar til: hjælp til forståelse af en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.