Fysik

? unit = 1gram

09. maj 2009 af 215 (Slettet)

 hvormange unit går der på 1 gram ? ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af tveon (Slettet)

Hvilken slags "unit" snakker vi om?


Svar #2
09. maj 2009 af 215 (Slettet)

Molekyler,  


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af tveon (Slettet)

Enhed for atommasse: 1 u = 1,66053886 × 10-27 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af juventuz (Slettet)

1 u=1.66053886*10-27 kg = 1.66053866*10-24 g

dvs

1 g= (1/1.66053866)*1024 u


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af juventuz (Slettet)

Tallet (1/1.66053866)*1024 ligner en konstant meget - nemlig avogadros konstant (6.02214*1023 mol-1)

Tilfældighed? I think not :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2009 af mathon

1 g = NA u pr. definition
.........

hvilket er praktisk

1 molekyle har massen {M} u
molmassen er således

{M} g = NA*({M} u) hvoraf

1 g = Na u  hvorved enheden u er defineret
da man ønsker, at molekylmassetal og molmassetal skal være identiske,
fordi en ubekvem masseomregning herved undgås.


Svar #7
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

hvad vil i sige svaret er, jeg har fået 6 forskellige svar....


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. maj 2009 af mathon

#7

1 g = NA u = 6,02214*1023 u


Svar #9
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

 ok....


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2011 af studinemusen (Slettet)

Jeg har brug for hjælp tak :)

Jeg skal beregne hvor meget 2,45 mol aspartam vejer. Jeg har fundet det i units udfra molekyleformlen så hvordan omregner jeg dette resultat til g eller er det g/mol?

Jeg skal også finde aspartams molarmasse.....hvordan gør jeg dette udfra formlen M= m/n


Brugbart svar (2)

Svar #11
20. februar 2011 af mathon

 @ #10:

                       M = ({m}/2,45) u/molekyle = ({m}/2,45) g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2017 af Zainab12

#0
 hvormange unit går der på 1 gram ? ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. december 2017 af mathon

             1\; g=6{.}02214\cdot 10^{23}\; u


Skriv et svar til: ? unit = 1gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.