Studievejledning

hvilke uddannelse????

29. november 2004 af reshy (Slettet)
Hej..

Er der nogen herinde fra som kan anbefale mig til en god uddannnelse. Efter folkeskole gik jeg på teknisk skole. Men fandt hurtig ud af at det ikke var noget for mig. Jeg er mest interesseret i at arbejde med IT. Min ambition er at blive datamatiker/Software udvikler eller lign. Men jeg aner ikke hvordan jeg skal komme i gang. Så det jeg gerne vil vide, er der nogen herinde som kan anbefale mig nogen uddannelses steder som har kortvarige uddannelser...??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2004 af Peden (Slettet)

Du skal være klar over at der ikke er noget der er let, alting kræver en indsats, ligemeget hvad det er.

Skal du være softwareudvikler skal du have en gymnasiel udannelse, og så på universitetet bagefter. Det kræver at du tager dig sammen, laver dine lektier, og ikke bukker under bare fordi det bliver svært.

Jeg ved at det er let sagt, men sådan er det. Du bliver nødt til at tvinge dig selv, og tage den hårde vej hvis du vil ende i sådan et job.

Svar #2
29. november 2004 af reshy (Slettet)

ævv... jeg ønsker ikke at tage den lange vej i uddannelsen... er der evt. nogen speciale uddannelse du kender til som kan stærkt anbefales..?? altså det behøver ikke at være et job som er meget efterspurgt i dk.. for jeg har en drøm i fremtiden som at arbejde i uk/us.. er der nogle kurser man kan tage indenfor IT??

Svar #3
29. november 2004 af reshy (Slettet)

skal lige siges at jeg har haft gode/stærke karaktere i min folkeskole som jeg blev færdig med fornylig. Jeg elsker alle slags opgaver også hjemmearbejde osv. Men det jeg tænker på er jeg ønsker ikke at spilde tiden på noget som jeg ikke rigtig ved hvad det skal bruges til...

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2004 af frodo (Slettet)

kig evt på http://www.ug.dk

Der kan du søge efter varighed, interesse, mm.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2004 af Peden (Slettet)

Fuldt ud forståeligt at du ikke gider spilde tid, der findes vist specielle IT-klasser på gymnasier og HTX rundt omkring, måske var det en ide`?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2004 af madsbs (Slettet)

#3:
Det er jo netop ikke spild af tid at tage en gymnasial uddannelse, eftersom den skal bruges for at kunne læse det, du ønsker...
Men jo (jf. #5) på fx Avedøre Gymnasium findes der IT-klasser.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2004 af Humleridderen (Slettet)

Hvis du ved at du vil være software udvikler, kunne du jo læse til dataingenør. Man kan vist tage et intro kursus til DTU, uden af have en studentereksame (tager et års tid).

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2004 af Peden (Slettet)

Hov det havde jeg helt glemt!
Der kører sådan nogen turbo kurser over hele landet, eller ihvertfald i Aalborg og Århus også. Så får du kun de fag der skal bruges til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2004 af Kay (Slettet)

#8 Ja men det får en folkeskole elev ikke lov til, man skal have noget erhvervserfaring forinden.

Hehe, du vil arbejde i udlandet, så må du næsten tage en gym. udd. og derefter hoppe på uni, hvad kan de bruge dig til, hvis du kun har en kortvarig uddannelsen, dem er der jo mange af i deres land. Er du interesseret i software-udvikling, så kan jeg anbefale IT-ingeniør, som diplom varer 3½ år. Men det forudsætter du har en gymnasiel udd. og her kan jeg anbefale HTX, hvis du allerede er indrettet til at læse IT!

Svar #10
30. november 2004 af reshy (Slettet)

Jamen problemet er at jeg ikke har så meget tid her hjemme... har nemlig aftalt med nogle venner om at tage til deres sted enetn uk/us som nævnt før, og der vil jeg nok være 3-4 år (alt efter skæbnen hehe) og vende tilbage igen.. SÅ...??? jeg har også tilmeldt mig til hhx som starter næste sommer igen. men ved ikke hvordan jeg skal udnytte det..

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2004 af Kay (Slettet)

#10 Hehe, du er vil læse og har tilmeldt dig HHx? Hvordan hænger det sammen:)?

Var jeg dig, vil jeg tage HTx (3år), og muligvis fortsætte på uni når man kommer hjem, hvis ikke man har fundet nok godt i uk/us at beskæftige sig med. Med HTX er du rustet til en videregående uddannelsen. Hvis du bare tager en kortvarig uddannelsen nu, og du ikke kan få arbejde i us/uk eller her i dk, så har du spildt dit arbejde. Og så er det det hårdt at stå uden en gymnasiel uddannelsen, og når du samtidig er længere op i alderen, så er der ikke meget tid tilbage:).

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2004 af Kay (Slettet)

rettelse

#10 Hehe, du vil læse IT og har tilmeldt dig HHx? Hvordan hænger det sammen:)?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2004 af Kay (Slettet)

Fuck jeg formulere som en handikap, håber du forstår alligevel!

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. november 2004 af LillePer (Slettet)

Hvis det skal gå så stærkt som du fabler om, så tag da en 2-årig HF på gymnasiet, bare som adgangsbevis til videregående uddannelser som DTU eller Uni - :) det er et år mindre end de andre forslag

Svar #15
30. november 2004 af reshy (Slettet)

jeg valgte hhx for at i det mindste vælge datamatiker.. hehe.. r htx da bedre end hhx når det gælder IT??hhm.. d vidste jeg søreme ikk... hm.. så vælger jeg htx, indtil det tager jeg en kigger fobi hf'erne tror jeg...

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2012 af MetteChristinaMøllerAndersen (Slettet)

Er du interesseret i It har Syddansk Universitet flere relevante uddannelser. Hvis du foretrækker en kortere uddannelse vil jeg foreslå diplomingeniør i It, hvor du efter 3,5 år er klar til arbejdsmarkedet.

Sigter du mod en længere uddannelse er civilingeniør i Software Engineering (5 år) måske noget for dig? Uddannelsen er mere praksisorienteret end den matematisk abstrakte datalogi-uddannelse og indholdsmæssigt nært beslægtet med diplomingeniør i It. Læs mere og se film på www.sdu.dk/software.

Det er generelt en god idé at kontakte uddannelsesstederne for at høre om fag mv. Hos Ingeniøruddannelserne på SDU kan du også altid prøve en dag som ingeniørstuderende.

Venlig hilsen
Mette Christina Møller Andersen, Ingeniøruddannelserne på sdu (www.sdu.dk/ing)
 


Skriv et svar til: hvilke uddannelse????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.