Matematik

lommeregner til skriflig eksamen i morgen

10. maj 2009 af andersxx (Slettet)

er der en der har så meget styrer på lommeregner at han gider skrive hvordan man benytter den i de forskellige opgaver?

det ville være til en STOR hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvilket niveau skal det være på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af naunii (Slettet)

Og er der en, der kan fortælle i hvilke slags opgaver lommeregneren skal stå på radian? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Når du regner geometri skal den stå på grader, når du regner med funktioner skal den stå på radianer.


Svar #4
10. maj 2009 af andersxx (Slettet)

det er på A niveau :)

jeg brugte lang tid til terminsprøven for at finde ude af hvilke funktioner jeg skulle bruge til de forskellige opgaver. og jeg har stadig ikke styre på det :(

og jeg ved at de fleste opgaver skal man bare taste det ind på lommeregneren og så er de løst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hmm, det er et større emne. Nogle funktioner der er gode at kunne er

- limit

- deSolve

- solve

- factor

- expand

- integrate

- differentiate

Er der nogle af dem du er i tvivl om? Jeg gider ikke forklare dem alle sammen


Svar #6
10. maj 2009 af andersxx (Slettet)

hmm solve har jeg styrer på.. ellers ikke :'(

integrate og differentiate tror jeg også jeg nogenlunde har styrer på..


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af naunii (Slettet)


#3 Når du regner geometri skal den stå på grader, når du regner med funktioner skal den stå på radianer.

Er det altid sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, nu tager jeg lige dem så pædagogisk jeg kan :)

limit bruges til at finde grænseværdi. Den findes under F3 --> 3. Hvis du har en funktion der afhænger af x, f(x), og du vil finde grænseværdien når x går mod en værdi t skal du skrive:
limit(f(x),x,t)
Så får du grænseværdien. Husk at bruge de rigtige kommaer. Du kan evt. finde ∞ ved at trykke på den gule tast og så CATALOG.

deSolve bruges til at løse differentialligninger. Den finder du under F3 --> C. Hvis du har en differentialligning, f.eks. dy/dx=4y+3 og du har følgende punkt på grafen for y, P(3,5) skal du skrive:
deSolve(y'=4y+3 and y(3)=5,x,y)
Så finder CAS den fuldstændige løsning. Vær opmærksom på, at du finder mærket ved at trykke på den blå knap og så =. Og du finder and under CATALOG. Igen skal du bruge de rigtige kommaer lige under t.

factor bruges til at faktorisere et polynomium. Den finder du under F2 --> 2. Her skriver du bare dit polynomium, og så faktoriseres det.
factor(ax2+bx+c)
bliver så til
a(x-x1)(x-x2)

En anden ting der er godt at vide er, at man kan udfører flere kommandoer samtidig. Nogle gange skal man finde toppunkter. Det gør man ved at differentiere og derefter sætte det lig 0 for at løse det. Det kan løses nemt på lommeregneren:
solve(d(f(x),x)=0,x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#7 det er en god huskeregel i hvert fald.


Svar #10
10. maj 2009 af andersxx (Slettet)

genialt mange tak.

hvis nogen har noget at tilføje er de meget velkomne :)


Skriv et svar til: lommeregner til skriflig eksamen i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.