Matematik

Trigonometri

10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hej. 

Jeg har en opgave der lyder:

I trekant ABC er vinkel A = 72 grader og b = 4,1 og c = 3,8. Find siden a. 

Dette gøre jeg ved at sige :

a2 = b2 + c2 - 2 * b *c * COS(A)

a2 = 4,12 + 3,82 - 2 * 4,1 * 3,8 * COS(72) = 61,38 

a = √61,38 

a = 7,8

Så skal jeg beregne længden af højden på siden b. Hvordan gøre jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Lav først en skitse. Derfra kan du se at du har en retvinklet trekant, og så er det ret nemt at finde den højde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Isomorphician

#0: Din a-værdi er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af peter lind

Kald fodunktet for højden på b for H. Se på trekant ABH. Det er en retvinklet trekant hvor du kender hypotenusen og vinkel A. Brug at sinus til en vvinkel er mostående katete delt med hypotenusen


Svar #4
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 #2 hvorfor er den ikke rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af mathon

hb = c*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af Isomorphician

a2 = (4,12 + 3,82) - (2*4,1*3,8*cos(72)) <=>

a2 = 31,25 - 9,629 = 21,621<=>

a = 4,650


Svar #7
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hvor får du 9,629 fra? 


Svar #8
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Er du sikker på at det er rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Isomorphician

2*4,1*3,8*cos(72) = 9,629


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af mathon

#8

har
du dit vinkelmål i Degree ???


Svar #11
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 #10. Nej i radianer. 


Svar #12
10. maj 2009 af crew (Slettet)

Okayy, jeg kan godt se at i alle sammen har ret. Tak. Jeg regnede nemlig ikke i grader. 

Hvordan beregner jeg så længden af højden på siden b? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2009 af Isomorphician

Det står i #5.


Svar #14
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Altså

3,8 * COS(72) = 1,17 Er det længden af højden på siden b? 

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. maj 2009 af mathon

nej


Svar #16
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hvordan så? Det er jo det der står i #5?? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. maj 2009 af mathon

i #5
står
hb = c*sin(A) = 3,5*sin(72°) ≈ 3,33


Svar #18
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Nåå okay. sorry. det var en tastefejl. Tak. 


Svar #19
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Men hvorfor siger du 3.5 ? 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.