Matematik

Isoler b

10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hej igen :b

2=b*2^a

Jeg prøver at isoler b.

2/b=2^a

b=2^a*2

Der er en fejl i det, men det kan jeg ikk kan se..

Det jeg gør er blot at dele med b på begge sider og så ganger jeg med to også på begge sider.
Men på lommeregneren får jeg b=2*2^-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Divider med 2^a

2=b*2^a

2/2^a = b


Svar #2
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Tak, men jeg kan stadig ikk se det forkerte i det jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Der er to fejl.

Du skal dividere hvis du vil flytte 2-tallet.

Når du flytter 2-tallet står b stadigvæk i nævneren

2=b*2^a

2/b=2^a

1/b=2^a/2
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 2/b = 2^a  er rigtigt

b= 2^a*2 er ikke

hvis du vil gøre det sådan skal du sige 

1/b=2^a/2  

og så bliver det 

b=2/a^2 

Men langt det nemmeste er tydligvis at gøre som i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af nemat89 (Slettet)

 4838=256*14+b 


Skriv et svar til: Isoler b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.