Matematik

substitution

10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

Hejsa...

Vil gerne løse følgende opgave:

∫(2x-1)6

Ved godt at den skal løses ved substitution, men kan simpelthen ikke finde ud af det ;-(

Er der en der kan hjælpe mig med at løse den... Vil meget gerne se hvordan den løses trin for trin

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

sæt t=2x-1, dt=2dx,  (2x-1)6=t6


Svar #2
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

hmm det kan jeg godt se - det er bare derefter, jeg ikke kan komme videre...

Det er noget med at jeg skal sætte et eller andet ud parantesen:

½dt=dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af peter lind

og dermed får du ∫(2x-1)6dx=∫t6*½dt


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2009 af mathon

t = 2x-1  og dermed  dx = ½dt

∫(2x-1)6dx = ∫t6*(½dt) = ½∫t6dt = ½*((1/7)t7) + k = (1/14)(2x-1)7 + k


Svar #5
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

tak nu forstår jeg vist....

Vil du ikke godt lige give mig en opgave af den type, jeg kan løse? Så kan jeg lige tjekke, om jeg er helt med ;-)


Svar #6
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

tak nu forstår jeg vist....

Vil du ikke godt lige give mig en opgave af den type, jeg kan løse? Så kan jeg lige tjekke, om jeg er helt med ;-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2009 af mathon

prøv denne

∫ 4x3*(x4-1)2dx


Svar #8
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

t=x4-1

dt=4x3dx

dt/4x3=dx

4x3∫ 4x3*(1/3)(t)3dx

(16x6/3)(x4-1)3+k

Er det rigtigt??


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. maj 2009 af kkristinaa (Slettet)

jeg ser lidt med her, men jeg får den sidste opgave til;

1/3*(x^4-1)^3+k

er det rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. maj 2009 af mathon

t = x4-1
4x3dx = dt

∫4x3*(x4-1)2dx = ∫(x4-1)2(4x3dx) = ∫t2dt = (1/3)t3 + k = (1/3)(x4-1)3 + k


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. maj 2009 af kkristinaa (Slettet)

Nej jeg tror din (10eren) din fejl er at du ikke har taget den "indre" funktion.

-den indre funktion er vel det inde i ()^2 ?


Svar #12
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

Nå okay sådan ja...

Kan du ikke give mig bare en til - vil rigtig gerne øve mig - så er du sød ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. maj 2009 af mathon

#8

...det er kun konstanter, der kan sættes uden for integraltegnet!


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

hvornår er det man sætter 1/3 udenfor integralet...


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

hvad siger du til

4x/(x2+1) dx


Svar #16
10. maj 2009 af 10eren (Slettet)

Er dette svar korrekt:

(1/4)(4x/(x2+1))2+k


Brugbart svar (1)

Svar #17
10. maj 2009 af mathon

sæt

u = x2+1 og dermed 2xdx = du

∫4x/(x2+1)dx = 2∫1/(x2+1)(2xdx) = 2∫(1/u)du = 2*ln(u) + k = 2*ln(x2+1) + k   
da u
= x2+1 ≥ 1


Brugbart svar (1)

Svar #18
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

mathon hvorfor er det man sætter 2 udenfor integralet???


Brugbart svar (1)

Svar #19
10. maj 2009 af mathon

...fordi du tilstræber at omskrive til 2x*dx for at kunne substituere med du


Brugbart svar (1)

Svar #20
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

hmmm forstår det ikke...:(


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.