Matematik

bestem a og b lineær

10. maj 2009 af delidolu (Slettet)

jeg jeg to punkter , og skal bestemme en lineær funktion f

pounkterne er :

p1(2,10) og p2(-3,0)

jeg har fundet hældningen a=2

og der står f(x)=3

og dette så rigtigt;

3=2x+b <=> 3=2*2+b<=> 3=4+b<=>b=-1

er dette den rigtige metode til at finde b ?

eller erder en mere sikker formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af dilaaan (Slettet)

Det virker rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af mathon

y2 = 2x2 + b

0 = 2*(-3) + b

b = 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

Vil du finde b-leddet kan du blot isolerer det i ligningen: Y=ax + b

b = y1-a*x1

Kan det bruges?


Skriv et svar til: bestem a og b lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.