Matematik

B-niveau

10. maj 2009 af AK_02 (Slettet)

jeg har li et spørgsmål.

to funktioner er givet ved f(x) = x+200 ogg8x9 =-3x+600

jeg skal finde førstekoordinaten til skæringspunktet mellem grafer for de to funktioner. er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave og det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

løs f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af peter lind

Den sidste ligning ser ikke rigtig ud; men generelt skal du sætte de 2 funktioner lig hinanden og løse den derved fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

Sæt y værdierne lig med hinanden, og udregne ligningerne til du har x = med et eller andet.

Derefter skal du indsætte din nyfundne x-værdi i en af ligningerne og bam du har et skæringspunkt


Svar #4
10. maj 2009 af AK_02 (Slettet)

ok jeg kan ik få mit resultat til at passe:

x+200 = -3x+600 skal jeg isolere x. er der nogen der er søde og gi udregningen er lidt lost


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

x = -3x + 400

4x = 400

x = 100


Svar #6
10. maj 2009 af AK_02 (Slettet)

Ok....Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

har lige et spørgsmål, hvorfor skal man sætte dm lig med hinanden..???


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hvor får man 400 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Isomorphician

#7: For at finde der hvor y-værdierne er ens (lig hinanden)

#8: 600 - 200 = 400


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af Malika (Slettet)

#9 ok tak


Skriv et svar til: B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.