Matematik
Opgave med Pythagoras
16. maj 2002 af
SP anonym (Slettet)
I 8. klasse har vi i øjeblikket om Pythagoras´ sætning: a^2 + b^2 =c^
Jeg har fået en opgave der lyder: Sine og Sten vil så græskar. Afstanden mellem rækkerne skal være 60 cm. Græskarrene skal sås mindst 1 m fra hinanden. Hvor tæt kan de stå i de enkelte rækker?
Jeg har fået en opgave der lyder: Sine og Sten vil så græskar. Afstanden mellem rækkerne skal være 60 cm. Græskarrene skal sås mindst 1 m fra hinanden. Hvor tæt kan de stå i de enkelte rækker?
Svar #1
16. maj 2002 af SP anonym (Slettet)
Hvis jeg har forstået det rigtigt må der ikke stå en anden græsskar indenfor en radius på 1m, right ?
Hvis man regner med at rækkerne er paralle bliver skal afstanden mellem græsskarene være:
a^2 = -0,6^2+1^2 => a = 0,8 m
Og det skal der være på begge sider (tegn en skitse)
Så afstanden skal være 2a = 1,6 m
Hvis man regner med at rækkerne er paralle bliver skal afstanden mellem græsskarene være:
a^2 = -0,6^2+1^2 => a = 0,8 m
Og det skal der være på begge sider (tegn en skitse)
Så afstanden skal være 2a = 1,6 m
Skriv et svar til: Opgave med Pythagoras
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
