Engelsk

Skriftlig engelsk

11. maj 2009 af bengtsen1234 (Slettet)

Hej :)

Jeg er sikkert ikke den eneste der skal op til skriftlig engelsk eksamen i morgen.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan jeg skal analysere og fortolke den tekst vi får udleveret. I terminsprøven fik vi en tekst af Gordon Brown, hvor jeg desværre fik redegjort for meget, og det trak desværre ned.

Har i nogle gode råd til hvordan man skal gribe teksten an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2009 af Revke (Slettet)

det kommer an på om du går i folkeskole eller gym ??


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2009 af Kedeligeged (Slettet)

 Jeg vil gerne vide det samme - jeg går i gym..


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2009 af cilliebillie (Slettet)

Jeg plejer at gå igennem lidt forskelligt. Det kommer helt an på, hvilken tekst det er, man vælger. Hvis det er en novelle, så kan du blandt andet skrive om personerne i historien. Hvorfor er de, som de er? Hvorfor opfører de sig sådan? Er der noget, der står mellem linierne i novelle (ex. at hovedpersonen er homoseksuel osv)? Eventuelt fortælleforhold og fortælleteknik hvis der altså er noget at sige om det. Ellers er der selvfølgelig miljø/setting, osv. Og som regel også godt at komme ind på temaer i novellen til sidst!

Og husk: IKKE for meget genfortælling, for det får man ikke point for. Desuden er det en god ide at inddrage citater engang i mellem, som viser, at det du siger er sandt.

Det er en rigtig god ide at være sikker på, at du benytter alle taksonomiske niveauer - redegørelse, analyse, diskussion/vurdering. Du må for guds skyld ikke bruge for meget energi på at referere teksten. Det er ofte der, det går galt. Desuden er der jo tit en af opgaverne, hvor man skal lave et kort referat af teksten, så det skal du ikke gøre i din stil. I hvert fald ikke særlig meget.

Håber det er bare en lille smule brugbart :) Skrev det lige lidt hurtigt & har sikkert glemt noget, men her er da i hvert fald nogle ideer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2009 af xtazer (Slettet)

Start med at læse alle bilagene, så man har et indtryk af et overordnet emne. Jeg har ikke set teksten af Gordon Brown, men jeg går ud fra, at der har været et emne igennem hele opgaven.

Sammenhold den egentlige tekst til dette emne, og prøv at finde ud af, hvilke aspekter der diskuteres/problemstillinger der opstilles.

Vær opmærksom på fortolkningsmuligheder, og læg mærke til alt hvad der står - det betyder sgu generelt noget alt sammen, desværre ;(

Tænk over:

Setting (time, place, social environment)

Characters

Events/ structure/ composition

Narration/ point of view

Atmosphere

Theme

Message

Tone - forfatterens attitude overfor personerne - hvordan kommer det til udtryk?

Language/ style

Title - den er vigtig! :)

(ovenstående er taget fra et ark vi har fået af vores daværende engelsklærer, det har hjulpet mig en del.)

Vær opmærksom på at alt for mange kun laver "setting" "characters" "themes" - det er tit en god idé at komme ind på fortælleteknikken, sproget, symboler osv.

Håber det er til hjælp.


Svar #5
11. maj 2009 af bengtsen1234 (Slettet)

Tusind tak for svaret.

Man skal selvfølgelig komme ind på de taksonomiske nivauer.. Jeg fandt denne her hjemmeside hvis man skal se på de stilistiske virkemidler. Den er især god i en tale.

http://www.fmb.dk/scoop/virkem_tekster.htm


Skriv et svar til: Skriftlig engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.