Matematik

Vektorer

11. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer

a=(5/2) og b=(-3/7)

Beregn tallet t, således at a+tb er vinkelret på a.

Er helt lost her!? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af mathon

[5-3t,2+7t]*[5,2] = 0

(5-3t)*5 + (2+7t)*2 = 0


Svar #2
11. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Det er ikke for at være uforskammet, men jeg indikere tydeligt at jeg ingen anelse har. AT få svaret uden videre gør det ikek ligefrem nemmere :-)

Vil du være så venlig at forklare? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2009 af Jessica1

når to vektorer er ortogonale (vinkelrette på hinandenn) skal skalarproduktet (prikproduktet) give 0. Så du opskriver udtrykket og isolerer t, når du har udtrykket =0


Svar #4
11. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

troede ellers at det altid skulel give -1? Men det måske kun såfremt der er tale om linjer?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/169634


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2009 af mathon

#4

gælder for ortogonale rette linjers hældningskoefficienter (a1*a2 = -1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2009 af Lubas (Slettet)

Når der er tale om to linjer i et koordinatsystem - ganger du a-tallene sammen (hældningskoefficienterne) og får -1, så er linjerne ortogonale.

Når der er tale om vektorer i planen, skal du have fat i prikproduktet, som jonny-08 forklarede.


Svar #8
11. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Tusind tak mathon, det meget nemmere at have med at gøre :-)


Svar #9
11. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Så skal jeg jeg beregne længden af b´s projektion på a? How is that done?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.