Matematik

Skr. eks. HF-B

11. maj 2009 af allan_sim

Kortfattede resultater for dagens eksamen i HF-B. Som sædvanlig er det meget hurtigt gennemregnet, så der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og alt muligt andet....

Opg. 1
a) a=2 og b=-2

Opg. 2
a) T=3

Opg. 3
a) f'(x)=4x^3+6x-5 og g'(x)=1/x

Opg. 4
a) F(x)=2x^2+3x+5

Opg. 5
a) a>0 for P1 og P2 da grafen vender benene opad. c>0 for P1 da der er positiv skæring på y-aksen. d>0 for P1 og P2 da graferne skærer x-aksen to steder.

Opg. 6
a) 760 er stigningen i antallet af anmeldte voldsforbrydelser om året, og 13570 er antallet

af anmeldte voldsforbrydelser i 1998.
b) Prognosen siger 20410. Der er altså uoverensstemmelse mellem prognose og faktiske tal.

Opg. 7
a) |BC|=14,4
b) h_c=9,5

Opg. 8
a) y=3x-5
b) f(x) er aftagende i ]-oo;0] og [2;oo[ og voksende i [0;2]. Der er lokalt minimum i x=0 med f(0)=-4 og lokalt maksimum i x=2 med f(2)=0.

Opg. 9
a) a=3,061 og b=0,003289
b) Diamanten har en diameter på 27,6 mm.
c) 74,7%

Opg. 10
a) A=18,44

Opg. 11
a) A(t)=6000*1,003^t, hvor t er antal år efter 2006 og A(t) er skovarealet. Skovarealet er

7694 km^2.
b) 0,43%

Opg. 12a
a) v(3)=10,64 m/s og hvis v(t)=10,17 er der løbet 2,58 sekunder.
b) Han løb 11,34 meter på de første 2 sekunder og 21,03 på de næste 2.

Opg. 12b
a) f(0,50)=450 ampere og f(x)=800 når x=7,234 m/s.
b) f'(x)=342/(4x+1)^0,75 og f'(5) fortæller ændringen i tilladte strømbelastning pr m/s lige når vindhastigheden er 5 m/s.

 


Skriv et svar til: Skr. eks. HF-B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.