Matematik

Plus minus Decimaler.

13. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Hej en der hurtig kunne fortælle mig hvordan jeg laver plus minus stykker med decimaler i en hurtigt hoved regning fx 51+5,6+0,89 eller 3,96-1,06+2,1


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af susna (Slettet)

Jeg plejer at tage de hele tal for sig og decimalerne (uden kommaer) hver for sig og så summere:

så dit regnestykke hedder: 51 + 5 =56

og decimalerne: 60+89= 149

og summerer: 56+1,49= 57,49


Svar #2
13. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Jammen decimalerne er jo 6 og 89


Svar #3
13. maj 2009 af range ploox (Slettet)

Hvordan får du til at en af decimalerne er 60 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af susna (Slettet)

Du er nødt til at have samme antal decimaler efter kommaet før du kan lægge dem sammen på den måde, så
 

5,6=5,60


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af tveon (Slettet)

#2

Jammen decimalerne er jo 6 og 89

Ja, eller 600000 og 8900 - lærer man slet ikke noget om decimaler i folkeskolen nu til dags?! :-P

Pointen er, decimaler justeres ikke efter det bagerste cifer men det foreste. Altså:

Men for at gøre det nemt at regne med i hovedet afstemmer vi med nuller, så tallene matcher op.

P.S. Heh, niftigt sådan at kunne inkludere LaTeX... :D


Skriv et svar til: Plus minus Decimaler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.