Matematik

REDUKTION

14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Reducer:

a2+b2/a+b

Mit bud:

a2+b2/a+b = (a+b)(a-b)/a+b = a+b

Jeg er i tvivl om (a-b) & a+b går ud mod hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af mathon

a2 + b2 er ikke lig med (a+b)(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af Xesis (Slettet)

a2 + b2 er som #1 siger ikke lig med (a+b)(a-b) men (a + b)(a + b) - 2ab eller (a - b)(a - b) + 2ab

For det andet havde de heller ikke gået ud med hinanden


Svar #3
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

undskyld jeg har skrevet forkert af! Jeg prøver igen (...)

Reducer:

a2-b2/a+b

Mit bud:

a2-b2/a+b = (a+b)(a-b)/a+b = a+b

Har jeg gjort det rigtigt denne her gang?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af kieslich (Slettet)

ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af Xesis (Slettet)

For at du skal kunne samle noget til en brøk skal du kunne gå begge veje.

Prøv at gange ind i parantesen.

(a+b)(a-b) --> a2+b2 Passer dette med hvad du havde fra starten af?

Du kan også prøve at sætte a=2 og b=3 og se om det passer


Svar #6
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Så lige en rettelse af denne her opgave (ligning), man siger, at øvelse gør mester :)

6x / (3+4x) = 5

6x*(3+4x) / (3+4x) = 5*(3+4x)

6x = 15+20x

6x-20x = 15+20x-20x

-14x = 15

x = 15/-14


Svar #7
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

#5
 

Nej det passer ikke - det giver a2-b2


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2009 af keg (Slettet)

#4
 

Nej, = (a-b)


Svar #9
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

what? :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2009 af keg (Slettet)

a2 - b2 = (a+b)* (a -b) som divideret med (a+b) giver (a-b)


Svar #11
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

okay - så blev jeg lidt klogere :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. maj 2009 af keg (Slettet)

#4
 

Nej, nej og atter nej


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. maj 2009 af keg (Slettet)

#11
 

det kan vi alle blive og gudskelov for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. maj 2009 af mathon

#6

første linje
6x / (3+4x) = 5  og x ≠ -(3/4)


facit skrevet
x = -(15/14)

ellers OK


Svar #15
14. maj 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Tak mathon :)


Skriv et svar til: REDUKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.