Matematik

lineær graf/forskrift

14. maj 2009 af linea01 (Slettet)

Hvis en graf stiger med en konstant procentstigning, er den så ikke lineær?

Og vil foreskriften så være y=a*x+b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Peøv at tegne grafen, hvis du starter med y=100 og lægger 10% til for at få den næste y værdi

100, 110, 121, 133, 146, 151 det er ca tal uden decimaler

det ser ikke særlig liniært ud vel


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af mathon

nej

y = b*ax = b*(1+r)x


Svar #3
14. maj 2009 af linea01 (Slettet)

okay... men min opgave går ud på at finde forskriften ud fra følgende værdier:

x=0           -y=5000000

x=5000   - y=100000000'

jeg har indsæt dem i ecxel, men jeg ved ikke om den skal være lineær eller eksponentiel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af MN-P (Slettet)

eksponentiel


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Det ville være smart, hvis du skrev hele opgaven her, så fik du måske også de svar du har brug for.


Skriv et svar til: lineær graf/forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.