Matematik

bestemmelse af a og b grafisk -lineære

16. maj 2009 af katti20 (Slettet)

Hej jeg har et eksamens spg der hedder:

Gør rede for den lineære funktion

Du skal bl.a komme ind på betydningen af tallene a og b og på, hvordan a og b kan bestemmes både grafisk og ved beregning ud fra 2 givne punkter.

Jeg er med på at gøre rede for den lineære funktion, og jeg kan osse godt beregne a og b ud fra 2 givne punkter, men hvordan pokker bestemmer man a og b grafisk???


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af mathon

a = Δy/Δx

b er 2. koordinaten til skæring med 2. aksen dvs. x = 0

y = a*0 + b = b


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Start ved et punkt på linjen. Gå en til højre, og aflæs hvor meget du skal gå op/ned for at komme til grafen igen. Det er a.


Svar #3
17. maj 2009 af katti20 (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: bestemmelse af a og b grafisk -lineære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.