Matematik

Eksamen i morgen! HJÆLP! - Logaritmer :(

17. maj 2009 af Brown eye (Slettet)

Hej :)

Jeg har fået et eksamens spørgsmål som lyder:

Der ønskes en redegørelse for difinitionen af en eksponentiel sammenhæng mellem to variable. Redegør for regneforskriften og forkla betydningen af konstanterne a og b som indgår i forskriften. Forklar opbygningen af den logaritmiske akse og anvendelsen af det enkeltlogaritmiske papir.

Jeg har besvaret:

Regneforskriften for eksponentiel funktion : Y = b • ax

Y-værdien vokser med en konstant procent når man går én hen ad x-aksen (Uanset hvilken x-værdi man går ud fra)

a og b er konstanter.

a er fremskrivningsfaktoren, dvs. den faktor man ganger en y-værdi med når man går en hen ad x-aksen.

Når grafen for funktionen går gennem punkterne (x1 , y1) og (x2 , y2)

a udregnes: a = x2-x1√y/ y1

b udregnes: b = y1 / ax1

Her laver jeg et eksempel:

Tabellen viser det daglige antal personrejser over øresundsbroen i årene 2001 og 2005.

Antal år efter 2001:                  |     0      |      4      |

Dagligt antal personrejser:   | 35359 |  50118 |

Det daglige antal personrejser over broen i perioden 2001 - 2005 kan med god tilnærmelse beskrives med modellen: y = b • ax, hvor y er det daglige antal personrejser, og x er antal år efter 2001

a = (4-0)√(50118/35359 = 1,091

b = 35359 / 1,0910 = 35359

SÅ er det så, at jeg ikke kan finde ud af resten.. :(

Altså: Forklar opbygningen af den logaritmiske akse og anvendelsen af det enkeltlogaritmiske papir.

Nogen der er sød at hjælpe? Det er virkelig vigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af hofnarren (Slettet)

en logaritmisk akse har intervaller på 1 - 10 - 100 - 1000 - 10000.

Ved at bruge et enkelt logaritmisk koordinatsystem, danner en eksponientiel funktion en ret linje.


Svar #2
17. maj 2009 af Brown eye (Slettet)

Jamen er det bare forklarelsen på spørgsmålet?

Altså det noget jeg f.eks. kan vise til eksamen, ikke?


Skriv et svar til: Eksamen i morgen! HJÆLP! - Logaritmer :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.