Fysik

raketligningen

17. maj 2009 af Oziriz (Slettet)

Hej jeg sidder og er igang med at udlede den raketligningen i AT, men jeg sidder fast...

0v0-(1/u)*Δv=MfMt(1/m)*Δm .

Dette skulle gerne give: -(1/u)*v0=ln(Mt)-ln(Mf) , men hvordan kommer man frem til det?

Evt. nogle der ligger inde med en grundig udledning af raketligningen?

Jeg har om rumfart i AT, og en del af min problemformulering er at udlede raketligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Højresiden af dit integrale giver god mening, men venstresiden kan jeg ikke helt få til at passe.


Svar #2
18. maj 2009 af Oziriz (Slettet)

Jeg har det fra opgaven: https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Show.aspx?id=13771

Det ses nederst på side 3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af mathon

0vo-(1/u)*dv = MfMt(1/m)*dm             hvor u er konstant

-(1/u)*0vo*dv = ln(Mt/Mf

-(1/u)*[v]0vo = [ln(m)]MfMt

-(1/u)*vo = ln(Mt) - ln(Mf)

vo = -u*ln(Mt/Mf)


Skriv et svar til: raketligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.