Fysik

Einstein forvirring

18. maj 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hejsa (: Jeg håber, nogen derude lige kan hjælpe mig på rette spor. Har vidst lige fået rodet mig ud i noget værre kringlet noget, som er ret komplekst at forstå.. især når man ikke har haft fysik i 3 år nu.

Jeg sidder ogforsøger at forstå fysikkens love indenfor tidsrejser. Og jeg forstår Einsteins generelle relativitetsteori omhandlende krumningen af rummet, som 4-dimensionalt. Men hvordan hænger det lige sammen med hans berømte E=mc^2 også? Dén del forstår jeg ikke lige helt!

Og kortfattet kan i så forklare mig, hvordan et ormehul placeres i dette 4.dimensionelle rum?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

Jeg er kun bekendt med dele af den specielle relativitetsteori,hvorfra ligningen  E=mc^2 stammer.

Det handler i bund og grund om at størrelser  som tid, længde og masse er variable størrelser der afhænger af referencesystemer i forhold til hinanden. 

En forøgelse af hastigheden vil medføre en forøgelse af masse set fra en øbservatør i hvile, der betragter en referencesystem i en retlinje  bevægelse med konstant hastighed. et system  der overholder Newtons  første lov om inerti.

tjek eventuelt Randers matlex  for matematisk uddybelse på dine sprgsmål omkring E=mc^2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: E=mc^2 kommer fra den specielle relativitetsteori. Se eventuelt min opgave i opgavesektionen omhandlende samme emne.

Ormehuller er noget matematisk hurlumhej i den almene relativitetsteori, der matematisk er for omfattende til at jeg vil gå dybere i detalje med det.


Skriv et svar til: Einstein forvirring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.