Dansk Historieopgave

bevis for log papir- ret linje

18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

udtrykket

log f(x)= log(a)*x+log(b)

er log ike det som der er med til at fortælle at en eksponentiel funktion er ret på et enkelt logaritmisk papir?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: På et enkeltlogaritmisk papir afbilledes log(f(x)) som funktion af x. For en eksponentialfunktion fås da:

f(x) = b*a^x

log(f(x)) = log(b*a^x) = log(b) + log(a^x) = log(b) + x*log(a).


Skriv et svar til: bevis for log papir- ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.