Fysik
strøm
02. december 2004 af
Misser (Slettet)
Hey...min veninde har lige to opgaver hun håber der er nogle der vil hjælpe hende med..
1)En elektronkanon i et fjernsyns billedrør udsender en stråle af elektrne. Hvert sekund rammes skærmen af 109 elektroner. Hvad er strømstyrken i elektronstrålen?
2) Et lyn er en elektrisk udladning. Strømstyrken i et givet lyn, hvis varighed er 0,9 ms, er 20kA. Hvor stor er spændingsforskellen over pæren? Hvor stor er strømstyrken gennem den?
1)En elektronkanon i et fjernsyns billedrør udsender en stråle af elektrne. Hvert sekund rammes skærmen af 109 elektroner. Hvad er strømstyrken i elektronstrålen?
2) Et lyn er en elektrisk udladning. Strømstyrken i et givet lyn, hvis varighed er 0,9 ms, er 20kA. Hvor stor er spændingsforskellen over pæren? Hvor stor er strømstyrken gennem den?
Svar #2
02. december 2004 af Epsilon (Slettet)
1) Elementarladningen e = 1.6021773*10^(-19)C er ladningen af en elektron. Strømstyrken I i elektronstrålen er
I = (delta Q)/(delta t)
som du kan udregne, idet delta Q = 109e.
2) Hvilken pære? Opgaven handler da om et lyn, så vidt jeg kan se, og strømstyrken kender du (20kA). Jeg er en smule forundret over spørgsmålene.
//Singularity
I = (delta Q)/(delta t)
som du kan udregne, idet delta Q = 109e.
2) Hvilken pære? Opgaven handler da om et lyn, så vidt jeg kan se, og strømstyrken kender du (20kA). Jeg er en smule forundret over spørgsmålene.
//Singularity
Svar #3
02. december 2004 af Misser (Slettet)
2) Et lyn er en elektrisk udladning. Strømstyrken i i et givent lyn, hvis varighed er 0,9 ms, er 20kA. Hvr stor er den ladningsmængde, der strømmer gennem et tværsnit af lynet i løbet af udladningen...
Svar #4
02. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#3: Aaah det var bedre :) Det kan du klare på samme måde som den første opgave, blot skal du finde
delta Q
//Singularity
delta Q
//Singularity
Skriv et svar til: strøm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
