Matematik
eksamens opg. 4.048
04. december 2004 af
Alexandra (Slettet)
eksamensopgaver i matematik opg. 4.048
jeg har prøvet at regne den ud men er gået helt i sort og håber derfor at der er nogen der kan hjælpe mig hurtigst muligt..
En funktion f er bestemt ved
f(x)=(x-3)/(x^2-6x+8)
bestem definitionsmængde, nulpunkter og fortegn for f
Håber der nogen der vil hjælpe mig har virkelig problemer..
på forhånd tak :)
jeg har prøvet at regne den ud men er gået helt i sort og håber derfor at der er nogen der kan hjælpe mig hurtigst muligt..
En funktion f er bestemt ved
f(x)=(x-3)/(x^2-6x+8)
bestem definitionsmængde, nulpunkter og fortegn for f
Håber der nogen der vil hjælpe mig har virkelig problemer..
på forhånd tak :)
Svar #1
04. december 2004 af Epsilon (Slettet)
a) Med definitionsmængden menes naturligvis, at du skal bestemme den maksimale definitionsmængde. Hvis nævnerpolynomiet har rødder, som ikke er rødder i tællerpolynomiet, så vil f ikke være defineret i disse punkter. Dem må du så fraregne, når du angiver den maksimale definitionsmængde
b) Nulpunkter findes ved at løse ligningen
f(x)=0
med hensyn til x.
c) Fortegnene er en lidt mere speget sag, idet du skal tage højde for fortegnet på både tæller og nævner. Bestem fortegnsvariationen for hver af funktionerne
g(x) = x-3
h(x) = x^2 - 6x + 8
og bestem deraf fortegnet på
f(x) = g(x)/h(x)
Er du med på det?
//Singularity
b) Nulpunkter findes ved at løse ligningen
f(x)=0
med hensyn til x.
c) Fortegnene er en lidt mere speget sag, idet du skal tage højde for fortegnet på både tæller og nævner. Bestem fortegnsvariationen for hver af funktionerne
g(x) = x-3
h(x) = x^2 - 6x + 8
og bestem deraf fortegnet på
f(x) = g(x)/h(x)
Er du med på det?
//Singularity
Skriv et svar til: eksamens opg. 4.048
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
