Fysik

Wiens forskydningslov og Drivhuseffekten Haster

23. maj 2009 af Jeppeasmussen (Slettet)

Jeg har en opgave i Fysik hvor jeg skal fortælle om Wiens Forskydningslov og Drivhuseffekten!

Men kan ikke finde ud af hvordan de hænger sammen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af mathon

...med stigende temperatur forøges den samlede strålingseffekt mærkbart (arealet under kurven øges)
og
den maksimale udstrålings bølgelængde forkortes
hvoraf
for
f = c/λ

Efoton = h*(c/λ)
eller

Efoton*λ = konstant                    (h*c)
hvoraf ses:

når bølgelængden mindskes, øges fotonenergien
med
øget belastning af dyrs og menneskers hud og planters bladepithel til følge.

den maksimalt udstrålede bølgelængde
kan beregnes
af

λmax = (2898 μm*K)/T                    (pyrometeranvendelse)


Svar #2
23. maj 2009 af Jeppeasmussen (Slettet)

Forstår ikke helt den sidste del.... 


Skriv et svar til: Wiens forskydningslov og Drivhuseffekten Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.