LaTeX

forslag til godt layout

23. maj 2009 af Chilli83 (Slettet)

Hej

Jeg kunne godt tænke mig at lidt "fancy" layout til min afhandling som jeg skriver i LaTeX. Det burde være lige til, da det jo egentlig "bare" er valg af documentclass. Synes alt efter hvilken man vælger mister jeg nogle figuropsætninger jeg gerne vil bebeholde, f.eks. subfloat så tre figurer placeres to for oven og en nedenunder.  For andre mister jeg mulighed for at bruge \eqref osv.

Så jeg tænkte på om der var en som havde en "fancy" layoutopsætning jeg kunne få en kopi af?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. maj 2009 af daleif (Slettet)

godt layout er smag og behag

Jeg undrer mig lidt over sig dokument, når du siger at du mister \eqref ved visse klasser, det vil jeg gerne se et eksempel på.

Ellers er den generelle anbefaling at man holder sig langt væk fra standardklasserne article, book og report. De er ikke besværet værd. Brug i stedet memoir eller en af klasserne fra KOMA bundtet.

Dette med dine figuropsætninger må du meget gerne uddybe.


Svar #2
24. maj 2009 af Chilli83 (Slettet)

jeg har brugt følgende preamble:

\documentclass[12pt,a4paper,twoside,openright,fleqn]{memoir}

\usepackage{icomma}
\usepackage[T1]{fontenc} % Så de danske bogstaver kan bruges
\usepackage{ae,aecompl}
\usepackage[draft,danish]{fixme}
\usepackage[square]{natbib}
%\usepackage[nottoc]{tocbibind}
\usepackage{url}
\usepackage[draft,danish]{fixme}
\usepackage[danish]{babel} \usepackage{array} % Tilføjer en masse muligheder for opsætning af tabeller
\usepackage{tabulary}
\usepackage{supertabular}
\usepackage{multirow}

\usepackage{amsmath} % Til AMS-math
\usepackage{amssymb} % Til AMS-symbols
\usepackage[dvips]{graphicx} %draft sørger for at billeder ikke indsættes ---

\usepackage{rotating}
\usepackage{placeins} % til FloatBarrier

\newcommand{\clearemptydoublepage}{\newpage{\pagestyle{empty}\cleardoublepage}}
\providecommand*{\unit}[1]{\ensuremath{\mathrm{\,#1}}}

%% ny kommandoer
%narrow
\newenvironment{narrow}[2]{%
\begin{list}{}{%
\setlength{\topsep}{0pt}%
\setlength{\leftmargin}{#1}%
\setlength{\rightmargin}{#2}%
\setlength{\listparindent}{\parindent}%
\setlength{\itemindent}{\parindent}%
\setlength{\parsep}{\parskip}}%
\item[]}{\end{list}}

%unit
\providecommand*{\unit}[1]{\ensuremath{\mathrm{\,#1}}}

\eqref virker nu. Men har vedhæftet et lille uddrag hvor problemet med figurerne kan ses. Figur 1.1 skulle have været med to for oven og en under. Har bruget subfloat man virker ikke med min preamble. En anden ting, hvordan får jeg et mellemrum mellem teksten i stedet for den indrykkede?

Vedhæftet fil:master.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #3
24. maj 2009 af daleif (Slettet)

flere ting:

ae, og aecompl behøver man ikke mere, anvendt evt. lmodern i stedet. De anvendte man tidligere fordi der manglede nogle ting i fontene

array pakke kan du droppe, den har memoir selv

jeg ville nok anvende longtable is tedet for supertabular, men det er mest smag og behag

drop driver til graphicx, det finder den selv ud af med mindre du anvender dvipdfm(x) (hvilket der ikke er så mange der gør)

\clearemptydoublepage er unødvendig, da memoir allerede har fikset \cleardoublepage så den anvender en speciel pagestyle som normalt er tom

vedr. subfloat så tjek memoir manualen, memoir har selv subfloats svarende til subfig (så vidt jeg husker), den anvender sikkert en anden syntaks end du er vant til.

Jeg vil KRAFTIGT fraråde at du fjerner afsnitsindenteringen, der er en grund til at den er der. Det er ret nemt at komme med eksempler hvor forståelsen af teksten bliver forkert hvis ikke man har afsnitsindenteringen. F.eks. sideskift mellem to afsnit, hvordan kan læseren se at der er startet noget nyt? Eller efter en formel eller en liste? Det kan man ikke hvis man fjerner indenteringen.

Hvis du kommer fra AUC så henvis venligst til hvis dette står som krav. Sidst jeg spurgte en lektor på AUC kendte han ikke til sådan et krav på AUC. Der er en grund til at LaTeX anvender indentering som standard og der skal meget kraftige argumenter til at afvige fra dette.

Forresten:

\nouppercaseheads
\pagestyle{headings}

vil fjerne kapitaleringen af dine headere.


Svar #4
24. maj 2009 af Chilli83 (Slettet)

hvis jeg ikke har ae og aecompl kan jeg ikke lave en pdf af min postscriptfil med Acrobat Distiller. Men jeg bruger nu følgende preamble:

\documentclass[12pt,a4paper,twoside,openright,fleqn]{memoir}

\usepackage{icomma}
\usepackage{ae,aecompl}
\usepackage[T1]{fontenc} % Så de danske bogstaver kan bruges
\usepackage[draft,danish]{fixme}
\usepackage[square]{natbib}
\usepackage{url}
\usepackage[danish]{babel}
%\usepackage{array} % Tilføjer en masse muligheder for opsætning af tabeller
\usepackage{tabulary}
\usepackage{supertabular}
%\usepackage{longtable}
\usepackage{multirow}
\usepackage{amsmath} % Til AMS-math
\usepackage{amssymb} % Til AMS-symbols
%\usepackage[dvips]{graphicx} %draft sørger for at billeder ikke indsættes --- måske skal "xdvi" erstattes med "dvips"!!
\usepackage{rotating}
\usepackage{placeins} % til FloatBarrier
\usepackage[config, labelfont=bf, textfont=rm, font=footnotesize]{caption,subfig}

\nouppercaseheads
\pagestyle{headings}


%% ny kommandoer
\newcommand{\clearemptydoublepage}{\newpage{\pagestyle{empty}\cleardoublepage}}
%narrow
\newenvironment{narrow}[2]{%
\begin{list}{}{%
\setlength{\topsep}{0pt}%
\setlength{\leftmargin}{#1}%
\setlength{\rightmargin}{#2}%
\setlength{\listparindent}{\parindent}%
\setlength{\itemindent}{\parindent}%
\setlength{\parsep}{\parskip}}%
\item[]}{\end{list}}

%unit
\providecommand*{\unit}[1]{\ensuremath{\mathrm{\,#1}}}

men jeg synes jeg mister den fine linie man "plejer" at have for oven samt at sidetallet ikke står for neden på siden, centreret. Er det nem at ændre?

Har vedhæftet et eksempel af output

Vedhæftet fil:master.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #5
25. maj 2009 af daleif (Slettet)

dete tyder på at din LaTeX er ret gammel, hvilken LaTeX anvender du? Og hvorfor anvender du ikke bare pdflatex i stedet for destiller?

Vedr. sidehovedet og -fod, så kan du tage et kig på følgende artikel http://www.tug.org/pracjourn/2008-2/madsen

den forklarer hvordan man håndterer pagestyles i memoir, hvilket er meget nemt.

forresten, tag lige et kig på siunitx til håndtering af enheder.


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. juni 2009 af humpdebump (Slettet)


Skriv et svar til: forslag til godt layout

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.