Matematik

cylindere i kasse

23. maj 2009 af tine2295 (Slettet)

Jeg skal tegne målene på en papkasses bund. I kassen skal der være plads til 10 spande med marmelade, hvor hver spand har en diameter på 12 cm. Hvordan regner jeg det ud? Jeg ved at bredden på kassen er 36 cm= plads til 3 spande. Spandene er stillet op i rækker med 2, 3, 2 og 3 i hver række.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af tveon (Slettet)

#0

Jeg skal tegne målene på en papkasses bund. I kassen skal der være plads til 10 spande med marmelade, hvor hver spand har en diameter på 12 cm. Hvordan regner jeg det ud? Jeg ved at bredden på kassen er 36 cm= plads til 3 spande. Spandene er stillet op i rækker med 2, 3, 2 og 3 i hver række.

Du skal tegne, ikke regne... ;)

Så du starter med tre cirkler ved siden af hinanden. Så er centrum de to anden i skæringen mellem 24 cm radier fra de førstes centrer. Den næste række har så deres centrer 24 centimeter fra foregående række...


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af pepsiregina (Slettet)

en gæt er del 36 med 2 = 18 så kan der stå   to lag med 5 stk spande i hver lag = 10 spande


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af Is this it? (Slettet)

Selvfølgelig skal du regne, men lav en hurtig skitse af opgaven. det vil forekomme klart at hvis en spand har radius 6cm så vil der være 12cm til centrum i de tilstødende spande. træk streger gennem centrene og læg mærke til at der nu fremstår retvinklede trekanter med hypotenusen på 12cm og kateten på 6cm. nu er det ren pythagoras og og lidt hjerne arbejde..



Skriv et svar til: cylindere i kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.