Matematik
integrale
∫10 5x4 * ex^5+1 dx (grænserne er 1 og 0)
jeg regnede den således [x5 * e(1/6*x^6) + 1* x] = 15 * e (1/6*1^6) + 1* 1 - 05 * e (1/6*0^6) + 1* 0 er det rigtigt?
Svar #1
25. maj 2009 af sHastrup (Slettet)
Nej, det er ikke korrekt. Tjek med lommeregneren. Gider ikke lige kaste mig ud i de udregninger nu, men du skal anvende substitution i dette tilfælde.
Svar #3
25. maj 2009 af sHastrup (Slettet)
Du har vel hørt om substitution, hvis du skal regne der der opgave?
Svar #4
25. maj 2009 af sHastrup (Slettet)
Du kan kalde t=x5+1⇔dt/dx=5x4⇔dt=5x4dx
Dette indsætter du i integralet, og nu skal du finde stamfunktionen til et som er et.
Nu kan du enten ændre grænserne til t-værdier, eller beholde grænserne og indsætte 5x4 igen på t's plads, og regne det bestemte integrale.
Svar #5
25. maj 2009 af bahar16 (Slettet)
kan du ikke bare hjælpe? jeg ville nok ikke spørge hvis jeg viste hvordan..
Svar #6
25. maj 2009 af Exupery (Slettet)
∫5x^4*e^(x^5+1)dx
substituer:
u=x^5+1
du/dx=5x^4 <=> dx=du/5x^4
∫5x^4*e^(u)dx = ∫5x^4*e^(u)du/5x^4 =∫e^(u)du = e^u = e^(x^5+1)
Indsæt nu grænser i integralet og beregn.
Svar #7
26. maj 2009 af bahar16 (Slettet)
lad mig lige se om jeg forstå;
∫ 5x4*e(t) dx = ∫ 5x4*e(t) dt = 1 / 5x4 = ∫ e(t) dt = e(x^5+1) + k
∫ e(1^5+1) - ∫ e(0^5+0) = resultat. ?
t = x5+1
dx= 5x4 dt
dt= 1 / 5x4
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
