Matematik

Bestemme forskriften for f(x) i en graf.

26. maj 2009 af KrisBaby (Slettet)

Jeg bliver stillet opgaven:

Grafen for en linæer funktion f(x) går gennem punkterne P(-2,6) og Q(3,-9). Bestem forskriften for f(x) - uden brug af hjælpemidler.

Her bruger jeg så følgende fremgangsmåde.

f(x)=ax+b

-2a+b=6

b=2a+6

f(x)=ax+b

3a+b=-9

Her indsættes b så for at finde a.

3a+2a+6=-9

5a=-15

a=-3

a indsættes derefter i formlen.

b=6+2(-3)=0

Derefter ved jeg ikke hvordan man skal komme videre frem til resultatet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

du er færdig

y = ax + b

y = -3x + 0
dvs

y = -3x


Svar #2
26. maj 2009 af KrisBaby (Slettet)

 Mange tak for (hjælpen) :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af 74 (Slettet)

fra -2 på x-aksen til 3 er der 5 (3-(-2)). På dette stykke falder grafen fra 6 til -9 altså -15. a=-15/5=-3

Så tager du og sætter de tal du kender ind i f(x)=ax+b. 6=-3*-2+b -> 6-(-3*-2)=b=0

Det har du selv fundet ud af. Du mangler faktisk kun at skrive det sammen. f(x):=-3x

b er 0 og derfor skriver man den ikke i forskriften.

Vedhæftet fil:sp hjælp.jpg

Skriv et svar til: Bestemme forskriften for f(x) i en graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.