Matematik

HASTER - EKSAMEN IMORGEN

26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

Hej. Jeg skal til skriftlig matematik eksame imorgen og jeg sidder nu og kigger tingene igennem da jeg falder over en opgave jeg ikke kan lave.

Opgave: 

 I en model antages det, at længden L(målt i mm) af en gedde er en linær  funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten.

Bestem en forskift for L, når det oplyses at  grafen for L går igennem punkterne P(3,155) og Q(10,791) og benyt forskiften til at bestemme længden af ørestenen hos en gedde, som har længden 500 mm

Jeg håber virkelig at der er en der kan forklare det hele(eller flere der kan hjælpe), er gået lidt  i stå. På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Linær funktion er af formen: f(x) = ax+b.

Du kan opstille 2 ligninger med 2 ubekendte til at løse for a og b. ELLER du kan bruge regression via lommeregneren.


Svar #2
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

skal man ikke bruge delta x og y?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det kan du også gøre. =)


Svar #4
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

ved du så hvordan? :) undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du har to punkter på grafen - så kan du bruge velkendt formel for rette linjer til at finde hældningskoefficienten og efterfølgende bruge det ene punkt til at finde konstantledet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2009 af KirstenPA (Slettet)

 Da f er en lineær funktion dvs. L(s)=as+b, kan a findes ved formlen a = y2-y1/x2-x1.

a=791-155/10-3        a=636/7    

Nu sættes a og punktet P ind i forskrifen og b isoleres. dette vil sige at forskriften er  L(s)=636/7s-823/7.

For at finde længen af en geddes øresten når gedden er 500 mm. Her benytter du funktionen solve på din lommeregner: solve(500=636/7s-823/7,s)  -> s = 6,80.

Dette vil sige at en gedde på 50 cm i følge modellen har en øresten på 6,80 mm.


Svar #7
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

Hmmm. nu har jeg fundet a = 90,857
nu skal jeg vel finde b  eller x for at skrive forskriften og for at regne. 
den ser jo sådan ud : f(x) = ax+b


Svar #8
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

til KirstenPA:
tusind tak, det eneste jeg ikke forstår er hvordan du får forskriften til at blive 636/7s-823/7, eller jo men hvor har du 823/7 fra?


Svar #9
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

Jerslev:
Er det rigtigt det hun har lavet?
Jeg kan ikke forstå hvorfor forskriften ser sådan ud.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Det ved jeg ikke - jeg har ikke nogen lommeregner ved hånden.


Svar #11
26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

nej det har jeg, men jeg ved ikke hvor 823/7 kommer fra.  og hvordan skal jeg indtaste det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2009 af KirstenPA (Slettet)

 823/7 er b. når du indsætter punktet og a i forskriften skal du isolere og får b.


Skriv et svar til: HASTER - EKSAMEN IMORGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.