Matematik

HASTER - EKSAMEN IMORGEN

26. maj 2009 af mill2010 (Slettet)

Hej. Jeg skal til skriftlig matematik eksame imorgen og jeg sidder nu og kigger tingene igennem da jeg falder over en opgave jeg ikke kan lave.

Opgave: 

 I en model antages det, at længden L(målt i mm) af en gedde er en linær  funktion af længden s (målt i mm) af geddens øresten.

Bestem en forskift for L, når det oplyses at  grafen for L går igennem punkterne P(3,155) og Q(10,791) og benyt forskiften til at bestemme længden af ørestenen hos en gedde, som har længden 500 mm

Jeg håber virkelig at der er en der kan forklare det hele(eller flere der kan hjælpe), er gået lidt  i stå. På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Opgave:

Hvis den siger at længden af en gedde er en lineær funktion af længden af geddens øresten (speciel sammenhæng!) kender man allerede forskriften for lineære funktioner: y = ax + b.

Her skal ud så ud fra punkterne der er givet til dig finde forskriften for den lineære ligning.

Du skal anvende formlen for bestemmelse af a og b.

a = y2-y1 / x2 - x1

3 = x1

155 = y1

10 = x2

791 = y2

b udregner du så via formlen:

b = y1-a*x1

Når ud så kender forskriften  - du indsætter jo bare a og b i formlen y = ax + b, kan du så finde længden af ørestenen hos en gedde ved at indsætte de 500mm på y's plads.

Tror det er nogenlunde rigtig.

Held og lykke!

M.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2009 af farfarsjovsovs (Slettet)

jeg har lavet det eksamenssæt før... du skal vist bruge Potensial regression, da de der opgaver med noget biologisk næsten altid er på en potensfunktion. f(x)=b*x^a

se i dine noter og indsæt de to punkter. hvis du har en V200 eller TI89 kan den gøre det for dig i Stats/List Editor


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af farfarsjovsovs (Slettet)

okay jeg fejler lidt når jeg nu ser, at der står at det er en linær funktion.... :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2010 af JesperOlesen (Slettet)

Fatter ikke, hvordan man beregne størrelsen på en øresten? Øresten hos fisk er betydelige større end øresten hos os mennesker. Ofte er de ikke større end en my. Ifølge www.sundhedslex.dk/oeresten.htm består de ekskantede øresten af proteiner og calciumcarbonat (CaCo3) - som du kan se, så er øresten mikroskopisk små og har en størrelse mellem 3 og 30 mirkoner, dvs tusindele af en milimeter. Fandt du i øvrigt ud af, hvordan man beregner størrelsen på øresten?


Skriv et svar til: HASTER - EKSAMEN IMORGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.