Matematik

hjælp søges hurtigst muligt

26. maj 2009 af mukka (Slettet)

har løst første del af opgaven sidder fast i denne opgave nr 2..  hvordan skla jeg løse den  

et medikament indeholder 4 mg af et virksomt stof i kroppen nebrydes stoffet efter t timer er restmængden r(t) i korppen bestemt ved r(t)=4-0,68t^2,0≤t≤5
Hvad angiver r(0)?
skæring med y aksen den dosis der er blevet taget
Bestem restmængden efter ½, 2 og 5 timer
r(1/2)= 4-0,68*1/2+0,06*(1/2)^2=3,675
r(2)=4-0,68*2+0,06*2^2=2,88
r(5)=4-0,68*2+0,06*5^2=4,14

2) Hvor længe varer det før restmængden er sunket til 2,75mg?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

r(t) = 4 - 0,68t2

0,68t2  = (4 - r(t))

t2 = (4 - r(t))/0,68

t = ((4 - r(t))/0,68)½ da 0≤t≤5


Svar #2
26. maj 2009 af mukka (Slettet)

hvordan gjorde du dette


Skriv et svar til: hjælp søges hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.