Fysik

Varmelære

05. december 2004 af madsing (Slettet)
Hej Derude,
har lige brug for lidt hjælp til en fysikopgave som lyder:

- En isklump med massen 0.200kg bliver lagt i en elkedel, hvor der i forvejen er 0.800L vand. Isklumpen har en temp på -5.0 grader. Vandet har en temperatur på 10.0 grader. Hvor lang tid vil elkedelen være op at opvarme isklumpen og vand til en fælles temp på 80.0 grader, hvis elkedlen har en nyttevirkning på 85% og en tilført effekt på 1500 W?

Har siddet og tænk meget over opgaven, men mit store problem er hvordan tidsfaktoren skal komme ind i ligningen. Er ikke kommet frem til nogen ligning, så ville håbe jeg kunne få lidt hjælp.

/iHunt

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Effekt = energi pr. tid

Svar #2
05. december 2004 af madsing (Slettet)

hmm..Ville være en hjælp hvis jeg fik noget at vide som jeg ikke vidste:D.
kunne du/I evt. hjælpe med opstille en formel...???

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du skal finde ud af, hvor meget energi, det kræver at hæve vandets temperatur 70 grader, hæve isens temperatur 85 grader og smelte isen. Husk at c-værdien for is og vand ikke er den samme.

Når du kender reel effekt P = 1500*85% og energien, der kræves, E, kan du bruge ligningen P=E/(delta)t til at finde tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)

Her er et system, du kan regne efter:

Tre opvarmningsfaser:

1) Opvarmning af isen til smeltepunktet.
2) Smeltning af isen.
3) Opvarmning af 0.800L vand fra 10-80 graderC og 0.200L vand fra 0-80 graderC.

Beregn den samlede nødvendige tilførte varme Q for at opfylde punkterne a)-c).

2) Beregn tiden, det tager at effektuere punkterne a)-c).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Jamen det er jo SÅ FANTASTISK flot skrevet:P Der skal selvfølgelig stå

4) Beregn tiden, det tager (...)

//Singularity

Svar #6
05. december 2004 af madsing (Slettet)

Det er hvis den rette title du har fået dig Singularity.

Prøver, vender tilbage hvis der bliver nogen problemer.

Men i hver fald tak for hjælpen

/iHunt

Svar #7
05. december 2004 af madsing (Slettet)

Hey...
Vil bare lige høre, hvis det var at nogen af jer havde regnet det ud om I også havde fået 290 sek.??

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#7: Enig.

//Singularity

Skriv et svar til: Varmelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.