Matematik

Indbyggertal

27. maj 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej, har fået denne opgave:

Indbyggertal i år 2000(mio.)
Staten New York: 18,98
Staten Florida : 15,98

Årlig vækstrate i perioden 1990-2000
Staten New York: 0,54%
Staten Florida : 2,13%

I tabellen ses indbyggertallene for Staten NY og staten Florida i år 2000. Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000 og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

b) Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.
 

Har selv løst opgave a:

Stigning i %:
Befolkning i 1991 = 100 % + 2,13 % = 102,13 % = 1,0213
Befolkning i 2000 = 1,021310 = 1,23462
Stigning: 1,23462-1 = 0,23462 = 23,462 %

Indbyggertal i 2007:
15,98*1,02137 = 18.520.400
 

Hvordan gør jeg i opgave b?

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Det er meningen, at du skal finde en forskrift for, hvordan befolkningsvæksten ændrer sig over tid i hver af de to stater. F.eks. hvis N(t) betegner antal mio. indbyggere i New York til tiden t, så skal du finde tal a og b, sådan at

N(t)=b*a^t.

Det vil sikkert gøre det lettere at lade t måle antal år _efter_ år 2000, så t=0 svarer til år 2000, t=-2 svarer til år 1998 osv.


Skriv et svar til: Indbyggertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.