Matematik

y=ax+b

30. maj 2009 af richgirl (Slettet)

hvad fortæller a og b i linjens ligning:

y=ax+b

jeg ved at a er hældningne og b er skæringen med y-aksen... men hvad fortæller de helt præcis om selve situationen, hvis vi forestiller os, at y er antal forbrydelser, x er antallet år:

y= 769x + 13422


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af Duffy

13422 er antallet af anmeldte voldsforbrydelser i 1998

769 er stigningen pr. år af antallet af anmeldte voldsforbrydelser i perioden fra 1998 til 2006


Svar #2
30. maj 2009 af richgirl (Slettet)

ok.. vil det sige, at b, fortæller os, hvad tallet var helt i starten og a er det, den er steget med for hvert år???


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2009 af Isomorphician

#2: Ja.

Hvis du sætter x = 0 får du:

y = 769*0 + 13422 = 13422

som viser at b er værdien i x = 0.

Hvis du sætter (x+1) ind i stedet for x sås:

y = a(x+1) + b <=>

y = ax + a + b

som viser at y stiger med a når x stiger med 1.


Skriv et svar til: y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.