Matematik
defi. regning hjælp
06. december 2004 af
ninaolesen (Slettet)
f(x)=x^2*2kvaratroden af x, xstører eler lige med o.
a)beregn en ligning for tangenten l i x=7 og x= 8... hvordan gør jeg det?? er der nogen som vil vise mig dety??
a)beregn en ligning for tangenten l i x=7 og x= 8... hvordan gør jeg det?? er der nogen som vil vise mig dety??
Svar #3
06. december 2004 af frodo (Slettet)
differentier f(x), og indsæt i formlen! x0, er så hhv 7 og 8
Svar #4
06. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Differentier f med anvendelse af produktreglen for differentiation;
f(x) = (x^2)*2sqrt(x)
f'(x) = (2x)(2sqrt(x)) + (x^2)*1/sqrt(x) = 4x*sqrt(x) + (x^2)/sqrt(x)
og bestem en ligning for tangenten, som anvist i #1.
//Singularity
f(x) = (x^2)*2sqrt(x)
f'(x) = (2x)(2sqrt(x)) + (x^2)*1/sqrt(x) = 4x*sqrt(x) + (x^2)/sqrt(x)
og bestem en ligning for tangenten, som anvist i #1.
//Singularity
Svar #5
06. december 2004 af frodo (Slettet)
det er lidt nemmere at differentiere funktionen, hvis du foretager flg. omregning:
f(x)=x^2*2x^½=2x^(5/2)
=>
f'(x)=5x^(3/2)=5x*sqrt(x)
f(x)=x^2*2x^½=2x^(5/2)
=>
f'(x)=5x^(3/2)=5x*sqrt(x)
Skriv et svar til: defi. regning hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
