Matematik

Hurtig hjælp til en geometri opgave

30. maj 2009 af Pigemus (Slettet)

Hej

Min opgave lyder på:

Et rektangel er delt op i 4 delrektangler. Arealerne af  tre af rektanglerne er: 4, 7, 15. Find arealet af den sidste rektangel.
 

JEg kan simpelthen ikke finde frem til det rigtige svar.

Der er 5 valgmuligheder:

a: 7

b: 15/2

c: 60/7

d: 23/4

e: 8

Nogen der kan give en lille udregning og et svar??

OPGAVE ER VEDHÆFTET:


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Da brederne af rektanglerne er ens to og to, må forholdet mellem de øverste rekt.s breder være det samme som mellem de nederstes bredder.

A=h*b

deles med h fås at forholdet mellem de øverste rekt. sider er det samme som mellem de nederstes rekt. side

x/4=15/7

x=15/7*4=60/7

altså forslag c


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til en geometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.