Matematik

Pythagoras sætning

31. maj 2009 af The_Joker (Slettet)

Hej, Studi!

Jeg har bare siddet og fundereret over noget mht. Pythagoras læresætning. Vi ved alle at a2 + b2 = c2

Men hvis man tager kvadratroden af tallene, så vil der jo komme til at stå: a + b = c

Er a + b = c  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af Isomorphician

a2 + b2 = c2 <=>

±√(a2 + b2) = c


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2009 af NejTilSvampe

 #0 - nej du kan ikke bare tage kvadratroden i hvert led.  √(a^2+b^2)  er ikke det samme som (a+b)

ligsom at (a+b)^2  ikke er det samme som a^2 +b^2  Læs på dine potensregler.


Skriv et svar til: Pythagoras sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.