Fysik

Energiomsætning i elkedel

03. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jeg forklare energiomsætningen, når jeg opvarme vand i en elkedel.

Er der nogen, som kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af mathon

i det følgende ses bort fra varmetab til omgivelserne og i kedlens varmelegeme:

energiafgivelse       =     energi modtagelse

   p*t                     =        mvand*c*ΔT

   (U2/R)*t              =        mvand*(4,186 kJ/(kg*K))*(Tslut-Tbeg)


Svar #2
03. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

det forstår jeg ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af mathon

hvor
U er spændingsfaldet over elkedlens varmelegeme, [U] = V
R er varmelegemets resistans, [R] = Ω
t er den tid, varmelegemet er spændingstilsluttet,[t] = s
mvand er kedelvandets masse, [m] = kg
c er vandets specifikke varmekapacitet, [c] = 4,186 kJ/(kg*K) = 4,186 J/(g*K)
Tslut er kedelvandets sluttemperatur, [T] = C
Tbeg er kedelvandets begyndelsestemperatur, [T] = C

..........

bemærk:
{ΔT} målt i K = {ΔT} målt i C


 


Svar #4
04. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

Jamen kan man ikke forklare det med ord?

fx. først er der elektrisk energi, derefter skabes der ... osv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af mathon

elektrisk energi omsættes til indre energi i varmelegemet, som overføres til indre energi i vandet

indre energi = "varmeenergi" (som ikke anvendes mere men forstås bedre af kommende fysikere)


Skriv et svar til: Energiomsætning i elkedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.