Matematik

Middeltallet - formler

03. juni 2009 af Karneol (Slettet)

Hej !

Jeg sidder og forbereder mig til eksamenen imorgen, og har også løst mine opgaver, men sæt jeg nu bliver spurgt om, hvordan jeg læser de 2 former på vedhæftede fil !!!
 

Er du en ørn til dette vil jeg være taknemmelig for en oversættelse.

MvH

Karneol


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af Isomorphician

Som det står i dokumentet er det en metode til at udregne gennemsnittet af en observation.

Du tager observationsværdien (xi) og ganger med hyppigheden (hi). Det gør du for hver observationsværdi og summen af disse udregninger lægger du sammen. Summen af udregningerne (∑) deler du med antallet af observationer (n) (eller ganger med 1/n) for at få gennemsnittet.

Metode 2 er samme fremgangsmåde, bare i %.


Svar #2
03. juni 2009 af Karneol (Slettet)

Hej Isomorphician!

Tak for dit bidrag . . . . du hjalp mig lige lidt mere på vej med fortolkningen af formlerne, men hvad betyder det lille k over Summategnet, samt i=1 under samme tegn, og hvad betyder x med en streg over i den nederste formel (den med %)?

Det er egne udregninger i den vedhæftede fil - jeg forstår fremgangsmåden, men har ikke helt styr på, hvordan jeg kommunikerer formlerne på korrekt vis.

MvH.

Karneol


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af Isomorphician

k: øvre grænse for summen (12 i dit tilfælde)

i = 1: nedre grænse for summen (i = 9 i dit tilfælde)

x med streg over: tegn for middelværdi/gennemsnit


Svar #4
03. juni 2009 af Karneol (Slettet)

Tusind tak !

Så har jeg styr på det hele :-).

MvH.

Karneol


Skriv et svar til: Middeltallet - formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.