Studievejledning

Filosofi C eller samfundsfag B?

03. juni 2009 af Kysr (Slettet)

Hej.

Står i den situation, at jeg har været til eksamen i samfundsfag C, hvor jeg kom ud med et 10-tal.
Nu overvejer jeg, om jeg kan gøre det ligeså godt eller endnu bedre på B-niveau, da fag på B-niveau åbenbart vægter mere.
Nu er spørgsmålet, skal jeg vælge filosofi på C, som jeg sikkert ikke kan bruge til en skid, da det er på C-niveau (men synes, det kunne være spændende), eller skal jeg opgradere Samfundsfag til B-niveau, som jeg nok kan bruge til mere?
Hvor svært er samfundsfag på B-niveau egentlig?

Tak på forhånd. ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. juni 2009 af klotte

Det afhænger jo af hvad du forventer at skulle bruge den eksamen til ?


Svar #2
10. juni 2009 af Kysr (Slettet)

Jeg skal sådan set ikke bruge hverken den ene eller den anden til så meget igen..


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. juni 2009 af klotte

Nej men hvis jeg kender retningen på dine studieovervejelser kan jeg måske bedre finde argumenter for det ene eller det andet.


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. juni 2009 af Turtle (Slettet)

Samfundsfag på B niveau er på ingen måde svært. Det er nærmest folkeskoleagtigt. Ej, ok, ikke helt, men det er simpelt....

Men nu har jeg også haft det på A níveau, men der er STOR forskel... B er nemt, A er svært...


Brugbart svar (2)

Svar #5
20. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

# 4 - Jeg synes nu ikke man  bare kan sige at det er nemt ...

Jeg har selv samfundsfag på A, og jeg synes at det er til at overkomme. Men jeg kender da en, som har fået 00 i årskarakter på C-niveau, så det er meget forskelligt fra person til person :)

Hvis du alligevel ikke skal bruge hverken det ene eller det andet til noget, vil jeg da råde dig til at tænke på om du kan få en højere karakter end 10 i samfundsfag, eller bare bibeholde 10-tallet :) det er ærgeligt at trække det ned ... Selvfølgelig er det helt op til dig selv, men synes godt at du kunne tage filosofi. Hvis du interesserer dig for det, kan du også få gode karakterer i det, som kan trække dit gennemsnit op :) ...


Svar #6
20. juni 2009 af Kysr (Slettet)

Altså jeg overvejer at læse erhvervsøkonomi og erhversjura på CBS, så ved ikke helt, hvad jeg hælder mest til.
Jeg interesserer mig for filosofi, men der er vel ingen grund til det, hvis det ikke er så svært at bibeholde 10-tallet i samfundsfag?
Hvis jeg nu får 10 i filosofi på C-niveau, er det så ikke bedre med 10 på B-niveau i samfundsfag?
Så skal det lige siges, at jeg OVERHOVEDET ikke ser dansk tv eller læser aviser, så kan jeg blive ved med det på B-niveauet?


Brugbart svar (2)

Svar #7
20. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

# 6 - Det er altså heller ikke hverdag at jeg ser dansk TV eller læser aviser, men jeg er da glad for de karakterer jeg får i samfundsfag A - i årskarakter fik jeg 7 i mundtlig og den tilsvarende karakter i skriftlig også, så det er i hvert fald tilfredsstillende for mit vedkommende :D ...

Jeg vil nu stadig holde fast i at det er meget forskelligt fra person til person, og derfor vil jeg ikke sige at det er nemt at bibeholde et 10-tal :) - forstå mig ret ...

Jeg tror da ikke på at du ikke ville komme helt ned med karakteren på B, hvis du fik et 10-tal på C, men det er bare om du 'tør' at løbe en risiko :)

Jeg har selv været i i en lignende situation. Da jeg fandt ud af at jeg skulle op i fysik, her efter 1.g regnede jeg ikke med en ret høj karakter. Jeg havde regnet med alt mellem 00 og 7, og hvis jeg fik 4 eller kom under et 4-tal, ville jeg med stor sikkerhed hæve det på B-niveau i 3.g, og i hvert fald gøre et forsøg på at forbedre karakteren :) Det gik så bedre end forventet, og jeg fik et 10-tal. Den karakter vil jeg ikke risikere at miste, da fysik aldrig har været min stærke side, og jeg derfor nok ikke kan komme op på et 10-tal på B :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
20. juni 2009 af klotte

Hej

Hvis du skal læse på CBS er der ingen tvivl om at det vil være en god ide at begynde at læse aviser og følge med i erhvervsstof....børsen, berglinske, jyllandsposten f.eks.

Jeg ville vælge samfundsfag- da du her øver dig i argumentation- det kender du fra din interesse i filosofi.

Du bliver nok nødt til at følge lidt mere med i nyhedsbilledet.

Filosofi- har jeg selv været interesseret i som ung- det kan man læse selv - på c niveau kommer du kun meget overfladisk ind i filosofien. Lån en god bog om filosofihistorie kombineret med lidt andet og så kører det.

Held og lykke


Svar #9
21. juni 2009 af Kysr (Slettet)

Mange tak for svarene alle sammen. ;)

#8 Er CBS meget vanskeligt, eller kan man overkomme det bare ved at læse aviser (ved godt, det ikke helt er så enkelt)?


Skriv et svar til: Filosofi C eller samfundsfag B?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.