Fysik

Lydbølger - Haster !

04. juni 2009 af bombay22 (Slettet)

Hej , jeg sidder og skal til eksamen her om meget kort tid. vi skal bl.a. læse op til fysikkens musik - lydbølger og her har jeg nogle problemer .

Jeg ved at lydbølger er mekaniske bølger - men kan de både var længde og tværbølger ?

og hvordan virker bølgeligningen med henblik på lydbølger ?

lydbølger flytter energi med ikke stof - hvordan kan det være ?

det ville super lækkert hvis der var nogen der kunne svare på disse spørgsmål (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af AB4700 (Slettet)

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">Jeg skal også selv tileksamen i bølger her kl. 10:) så du kan få noget af det jeg har->

 

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">Lyd er et klassisk eksempel på</o:p>

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">længdebølger. Lydbølger er en</o:p>

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">trykvariation, der forplanter sig gennem</o:p>

<span style="font-size:10.0pt;line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Verdana">et stof, f.eks. luft. Luftens molekyler</o:p>

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">svinger frem og tilbage omkring en</o:p>

<span style="font-size:10.0pt; line-height:150%;font-family:"Verdana","sans-serif";mso-bidi-font-family:Verdana">ligevægtsposition. </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2009 af mathon

lydbølger er længdebølger: en udbredelse af fortætninger og fortyndinger i luftmolekyler

bølgeformlen:
λ * f = v

hvor
λ er bølgelængden, [λ] = m
f er frekvensen, [f] = s-1 = Hz
v er udbredelsesfarten, [v] = m/s


Skriv et svar til: Lydbølger - Haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.