Matematik

dy/dx = a(M-y)

04. juni 2009 af Brandi12dk (Slettet)

Hej folkens,

Jeg har en del problemer med denne opgave:

Bertalan ys vækstmodel er beskrevet vha di erentialligning:
dy/dx= a(M-y)

Vis at,
y = f(x) = M(1-e^-ax)
er løsning til ovenståaende di erentialligning.

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse opgaven, så håber at en klog matematiker kan gennemgå den trin for trin med beskrivelse, så jeg forstår den.

PFT Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af mathon

se detaljer
 http://peecee.dk/upload/view/167099


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2009 af mathon

rettelse:

y = f(x) = M(1-e-ax) = M - Me-ax ⇔ Me-ax = M - y

dy/dx = M(0-(-a*e-ax) = aMe-ax = a(M-y)


Skriv et svar til: dy/dx = a(M-y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.