Fysik

elektrisk strøm

05. juni 2009 af navmic (Slettet)

Er ved at lave dispositiopn til folkeskolens afgangs prøve i 9 klasse.

Vil gerne vide hvordan man kan omregne coulomb til ampere, ampere måles i coulomb så meget har jeg forstået.

Skal skrive om ohms lov, men forstår det ikke helt vil gerne have en grundig forklaring på hvad ohms lov er og hvad den udregner.

og passer det at:

Volt er måleenheden for den elektriske spænding den elektriske spænding forkortes med U. Volt betegnes med forkortelsen V.
Spændingen afhænger af energien og ladningen, spænding kan også forklares som energi pr. ladning. For at udregne spændingen siger man
U er spændingen, E er energi i Joules og Q er ladning i coulomb. Dog bruger man ikke det med at udregne spændingen så meget men derimod udregner man spændingsforskellen.
Giv eks:
Hvis der gennem en varmeblæser løber 420 coulomb og varmeblæseren omsætter 96.000 J elektrisk energi til varme kan spændingsforskellen beregnes. (rudet af til hel tier) spændingsforskellen for varmeblæseren er derfor 230V.
 

er noget så forvirret ;s

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

#0

Vil gerne vide hvordan man kan omregne coulomb til ampere, ampere måles i coulomb så meget har jeg forstået.
1 C = 1A*s

Skal skrive om ohms lov, men forstår det ikke helt vil gerne have en grundig forklaring på hvad ohms lov er og hvad den udregner.

U = R*I

og passer det at:

Volt er måleenheden for den elektriske spænding den elektriske spænding betegnes U. Volt  forkortes V.
Spændingen afhænger af energien og ladningen, spænding kan også forklares som energi pr. ladning. For at udregne spændingen siger man
U = E/Q er spændingen, E er energi i Joules og Q er ladning i coulomb. Dog bruger man ikke det med at udregne spændingen så meget men derimod udregner man spændingsforskellen.
Giv eks:
Hvis der gennem en varmeblæser løber 420 coulomb og varmeblæseren omsætter 96.000 J
U = (96.000 J)/(420 AS) ≈ 228,6 Ws/(As) = 228,6 W/A = 228,6 (VA)/A = 228,6 V


Svar #2
05. juni 2009 af navmic (Slettet)

tak men lige et spørgsmål hvad står Ws/(As) ( wattsekunder/ amperesekunder)?

og W/A (watt/ampere)?

(VA)/A (voltampere/ampere)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af mathon

netop!


Svar #4
05. juni 2009 af navmic (Slettet)

godt tror der gik en prås op for mig nu af hensyn til det tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af mathon

...det var vist en 60W-pære   :-)


Skriv et svar til: elektrisk strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.