Matematik

Eksamen-brug for hjælp til mat

05. juni 2009 af enjoi1 (Slettet)

Hello, skal snart op til 1.g mat C eksamen og har brug for hjælp med et spørgsmål vdr. potensfunktioner....

"Forklar hvordan man afgør om en given sammenhæng er potensiel"


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af NejTilSvampe

 hvis den er i formen b*x^a :S ??


Svar #2
05. juni 2009 af enjoi1 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af Isomorphician

f(x) = b*ax er den generelle forskrift for en potensiel funktion.

Hvis du plotter punkter ind i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem vil en potensiel funktion være en ret linje.


Svar #4
05. juni 2009 af enjoi1 (Slettet)

Er det sådan man afgør om en sammenhæng er potensiel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
05. juni 2009 af enjoi1 (Slettet)

Super :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

nope for en eksponentiel er det.

en potens er af formen f(x)=b*xa

den skærer i punktet (1,b) fordi f(1)=b*1^a=b

det helt særlige kendetegn er at den har en procent procentvis vækst hvor det altså både variablerne y og x som stiger med procenter.

hvis man udfra et grafisk sammenhæng skal afgøre om funktionen er potensiel skal den give en ret linje på et dobbeltlogaritmisk papir.

man kan bla regne ud hvor meget y stiger når x stiger med en fast procent og omvendt

Fy=Fxa           

Fx=Fy√


Skriv et svar til: Eksamen-brug for hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.