Matematik

forkort en brøk

06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

hej

Brøk:    8a3*(ab2)4/ b*2b6a2

Hvorfor må man ikke gange b i nævneren med 2b6 så det bliver 3b6?

er denne rigtig reduceret?

2a(3b – 4a) + 3b(2b – a) a(2a – 3b) =
6ab – 8a2+6b2-3ab + 2a2-3ba =
-6a2 + 6b2 =


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af Isomorphician

2b6 = 2*b*b*b*b*b*b

2b6 * b = 2*b*b*b*b*b*b*b = 2b7


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Mangler der et fortegn i opgaven i nr. 2?


Svar #3
06. juni 2009 af VKXD (Slettet)

nej, det gør der ikke, altså der skal ikke være nogen tegn mellem disse 3b(2b – a) a(2a – 3b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Det lyder usandsynligt.

Men så skal de to parenteser ganges med hinanden 3b(2b – a)·a(2a – 3b) og det er svært at tro på.


Skriv et svar til: forkort en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.