Matematik

finansielregning vs ekspotentiel

06. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

har følgende eksamensspørgsmål, og er fulstændig lost, nogen der kan hjælpe?



Redegør for sammenhængen mellem finansiel regning og eksponentielle funktioner, idet du viser hvordan du kan anvende nogle af metoderne fra eksponentielle funktioner i finansielle problemstil-linger. Du kan for eksempel inddrage tegning af grafer, fordoblings-/halveringskonstant eller andet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af peter lind

Hvis du har en kapital A som forrentes med rentefoden r i en termin vil kapitalen efter n terminer være      A(1+r)n. Dette er en eksponentiel funktion i n, som godt nok kun antager hele tal som værdier.


Svar #2
06. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

tusind tak:) kan du også svare på hvad halverings og fordoblingskonstanten vil vise inden for finansiel regning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2009 af keg (Slettet)

viser blot hvornår kapitalen er halveret hhv. fordoblet


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2009 af peter lind

I dette tilfælde vil der være tale om en fordoblingskonstant. Det vil være antallet af terminer, der skal til før kapitalen er fordoblet. I almindelighed vil man ikke her få et helt tal.


Svar #5
06. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

takker mange gange for hjælpen:)

skriv endelig hvis i kan sige mere om deres sammenhænge:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2009 af mathon

y = b*ax = Ko*(1+r)n

da fremskrivningsfaktoren almindeligvis skrives 1+r
og
x er positiv og hel = n(umerous) = antal

y betegnes så Kn
result:

Kn = Ko*(1+r)n
og
2Ko = Ko*(1+r)N2

2 = (1+r)N2

ln(2) = ln(1+r)*N2

N2 = ln(2)/ln(1+r) = log(2)/log(1+r)           terminfordoblingsantal (sjældent hel)


Svar #7
06. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

kan det lade sig gøre at uddybe svaret lidt, er ikke ligefrem en ørn til matematik:)


Skriv et svar til: finansielregning vs ekspotentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.